Despre geamul termopan

 

Desi a aparut in urma cu doar 40 de ani, utilizarea tamplariei din PVC a crescut constant la nivel mondial, in acest moment, ferestrele de tip PVC fiind utilizate in proportie de 80% in intreaga lume.

Sunt materiale care rezista in timp, pot fi reciclate, nu are nevoie de intretinere si sunt eficiente termic, depasind tamplaria din aluminiu din acest punct de vedere. 

 

Care sunt beneficiile unei ferestre sau unei usi din PVC?

✓ Sunt eficiente din punct de vedere energetic: este o certitudine ca ferestre si usile de interior realizate din PVC reduc pierderile de caldura pe timpul iernii cu 28% comparativ cu „adversarele” realizate din aluminiu.

✓ Sunt eco-friendly: PVC-ul este un material ecologic. De exemplu, consumul de energie pentru fabricarea unui profil din aluminiu este de aproape 7 ori mai mare fata de un profil din PVC. Si nu doar atat, PVC-ul poate fi reciclat si reutilizat!

✓ Au nevoie de intretinere redusa: spre deosebire de tamplaria din lemn care necesita o atentie sporita la utilizare, ferestrele si usile realizate din PVC au nevoie de o intretinere minima, fiind mult mai rezistente.

✓ Reduc condensul: condensul se produce atunci cand aerul umed de la o temperatura mai mare vine în contact cu o suprafata cu o temperatura mai rece. Ferestrele si usile din aluminiu pot produce condens pe cadre, deoarece aluminiu este bun conductor de caldura, situatie care nu se aplica si la proful din PVC.

✓ Sunt etanse: profilul din PVC este imcomparabil mai bun ca etanseitate, atunci cand este realizat si montat corespunzator, fata de tamplaria din cherestea, aluminiu sau otel.

✓ Au durata mare de utilizare: in zilele noastre, tehnologiile prin care se realizeaza profilele din PVC sunt foarte avansate, gandite special pentru toate conditiile meteorologice pentru o perioada de folosire de peste 40 de ani. 

Call Now Button